Lüleburgaz Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında belediyede çalışan memurları ilgilendiren toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme memnuniyetle karşılanırken sözleşme içerisinde bulunan aile içi şiddete karşı yaptırım içeren madde toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir adım olarak görüldü. Onaylanan madde kapsamında bundan böyle aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen belediye çalışanı memurun sosyal ve mali hakları elinden alınacak.

Tüm hakları eşine verilecek

24’üncü madde gereğince “Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının ailesinin şikayeti üzerine aile için şiddet uyguladığının tespit edilmesi durumlarında söz konusu çalışanın sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal haklardan elde ettikleri elinden alınarak bunlar çalışanın eşine ödenir” hükmü yer aldı. Bu atılan adım toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir adım olarak nitelendirildi.

“Şiddet hayatımızda asla olmayacaktır”

Tüm Bel-Sen’e önermiş oldukları madde için teşekkür eden Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Biz toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan insanlarız. Aile içi şiddet, insana, canlıya şiddet bizim hayatımızda asla olmayacaktır. Aile şiddete karşı önerilen teklifi büyük bir mutlulukla karşıladık. Böyle bir maddeye imza atmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı. Tüm Bel-Sen Kırklareli Temsilcisi Burcu Putuş da, Başkan Gerenli’ye teşekkür ederek, “Kırklareli Şube olarak 1 ay içerisinde yaptığımız 3’üncü toplu sözleşmemiz. Kazandırdıklarımız için mutluyuz, kazandıramadıklarımız için alanda ve masada çalışmalarımızı ve mücadelemiz devam edecek. Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza teşekkür ederim. Herkese hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“Emeğin hakkını vermeye devam edeceğiz”

Ayrıca, emeğin hakkını vermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Gerenli, “Biz emeğin hakkını vererek sevgiyle Lüleburgaz’ı daha iyi yerlere götürmeye hep beraber çalışacağız. Benim hayat felsefem şudur; Ne iş yaparsanız yapın yaptığı işi severek yapan ve ortaya çıkan üründen gurur duyan, kibirden yoksun insanların yüzü suyu hürmetine döner bu dünya. Hep böyle insanlar olmaya devam edelim” diye konuştu. Tüm bunlarla birlikte ülkede belediye çalışanları arasında ayrımın sona erdirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Gerenli, “, “İşçi arkadaşlarımızın ayrı, KHK ile geçen ayrı, tam zamanlı sözleşmeli personel ile geçen arkadaşlarımızın ayrı, memur arkadaşlarımızın ayrı değerlendirilmesi bence iş barışını bozan bir şey. Önce bu mücadeleyi yapalım. Hepimiz kamu çalışanıyız. Bunun arkasında durursak daha iyi yerlere geliriz. Emeğin hakkı en iyi şekilde alınır” diye konuştu. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Başkan Gerenli, Başkan Yardımcıları Leyla Güncer, Gökhan Kaya Atay, Tüm Bel-Sen Kırklareli Şube Başkanı Burcu Putuş ve İş Yeri Temsilcisi Eyyüp Selen sözleşmeyi imzaladı.