Categories: Son Dakika

İZCİLER AKBÜK 22 YAZ İZCİ KAMPI’NA KATILDILAR

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü izcileri 28 Ağustos–2 Eylül tarihleri arasında Aydın ili Didim ilçesine bağlı Akbük İzci Evi’nde ‘Akbük 22 Yaz İzci Kampı’ etkinliğini gerçekleştirdiler.

Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü izcileri kampın ilk günü Muğla’nın Yatağan ilçesinde yer alan Stratonikeia ve Lagina Antik Kentleri hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra kamp alanına hareket ettiler. Kamp alanına varan izcilerimiz kampın kurulumunu gerçekleştirdikten sonra ‘Stop Motion’ tekniği konusunda eğitim alıp, kendi sinema filmlerini çekmeyi başardılar.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen HIKE etkinliğinde izcilerimiz başlangıç noktasından pusula ve ellerine verilen kitapçıklarda yer alan soru ve bulmacalarla varış noktasına ulaşmaya çalıştılar. HIKE süresinde örümcek ağı bulma, kurbağa ile fotoğraf çekilme, köy içinde yaşayan insanlara yardım etme gibi görevleri de yerine getiren izcilerimiz kıyasıya yarıştılar. Tüm obalar yaklaşık 10 kilometrelik parkuru tamamlamayı başarırken, etkinlikte birinciliği Kedi Obası kazandı.

BAYRAM COŞKUSUNU SAHNEYE TAŞIDILAR

30 Ağustos Zafer Bayramı akşamı kamp alanından marşlar ve bayraklarla Akbük Meydanı’na ilerleyen izcilerimiz yerel halktan büyük ilgi gördüler. Akbük Meydanı’nı karnaval alanına çeviren izcilerimiz , Didim Belediyesi tarafından kurulan sahneye çıkarak hep bir ağızdan söyledikleri marşlarla Didim’in Akbük Mahallesi’nde Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü İzcilerinin imzasını attılar.

İZCİLİK EĞİTİMLERİ ALDILAR

31 Ağustos günü tekne ile denize açılan izcilerimiz günü yüzme teknikleri ve boğulmalara karşı neler yapılabilir konusunda verilen eğitimler ile tamamladılar. Günü kamp alanında izci oyunları ile tamamlayan izcilerimiz günün yorgunluğu ile uykuya gittiklerinde gece saat 02:00 da liderleri tarafından kampın vazgeçilmezi olan gece yürüyüşü için kaldırılıp ıssız alanlarda 5 kilometre boyunca yürüyüş gerçekleştirdiler.

HEM EĞLENİP HEM ÖĞRENDİLER

İzcilerimiz kampın son günü obalar halinde eğitim istasyonlarına  katılarak izcilik eğitimlerine devam ettiler. Teknik iz işaretleri, düdük komutları, izci düğümleri ve izci selamı konusunda eğitimler alan izcilerimiz gün sonunda aldıkları teorik eğitimlerin pratikte çalışmalarını gerçekleştirdiler. Eğitimlerini tamamlayan izcilerimiz günün sonunda geleneksel ‘Kamp Ateşi’ programlarını gerçekleştirerek güzel anılarla kamp alanından ayrıldılar.

Marmara Ereglinin Sesi

Recent Posts

YEŞİLAY HAFTASI DOLU DOLU GEÇTİ

Yeşilay Haftası dolu dolu geçti 1 – 7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası, bu yılda…

2 ay ago

ATAMIZI ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM

ATAMIZI ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Süleymanpaşa ilkokulunda gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü anma…

6 ay ago

Yazar Şafak Layiç’in yeni kitabı etkili iletişime yeni bir bakış açısı kazandırıyor

İNSANLARI RENKLERLE (KOLAYCA) TANIMAK, OKUYUCULARLA BULUŞTU Eğitmen ve Yazar Şafak Layiç, “İnsanları Renklerle (Kolayca) Tanımak”…

6 ay ago

ÇERKEZKÖY 7. ENDÜSTRİYEL FUARI AÇILDI

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı…

8 ay ago

MARMARAEREĞLİSİ’NDE SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin düzenlediği sünnet şöleni coşku içinde gerçekleşti. Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 35 çocuk,…

8 ay ago

Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı Kitapseverleri Ağırlıyor

11. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle açılış programı gerçekleştirildi. 8-17 Eylül…

8 ay ago