Categories: Son Dakika

ÇERKEZKÖY ENDÜSTRİYEL FUARI AÇILDI

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı kapılarını 6. kez Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde açtı.

18-20 Eylül tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde açık olacak Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na bölgeden birçok firma katılarak stant açarken; Çerkezköy Belediyesi de fuara iki stant açarak katıldı. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açılışına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilli Çiğdem Goncagül, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, çevre ilçelerin Kaymakam ve Belediye Başkanları, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanayiciler ve çok sayıda işadamı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açılışında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak , Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop konuşma yaparak, fuarın bölgemiz için hayırlı olması temennisinde bulundular ve katkıda bulunan Çerkezköy Belediyesi’ne, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ve Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür ettiler.

EMEĞİN KENTİ ÇERKEZKÖY’E HOŞ GELDİNİZ

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı‘nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün bir işçi kenti, sanayi kenti olduğunu belirterek, “Aynı zamanda emeğin kenti Çerkezköy. Böylesine güzel bir ilçede, böylesine güzel bir organizasyona Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte sizleri bir araya getirmekten; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızı misafir etmekten duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tekirdağ’ın sanayi yüzü Çerkezköy’e hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiğimiz Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan ÇTSO Başkanımız Süleyman Kozuva ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BÖLGEMİZ 350 BİN NÜFUSU BARINDIRIYOR

Çerkezköy’ün 1970’li yıllarda başlayan sanayileşme sürecinin 1990’lı yıllarda hızlandığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hızlı sanayileşme ve artan nüfus ile birlikte Kapaklı ile beraber 350 bin nüfus ile yaşıyoruz. Bugün kendi sınırlarımızda 3 sanayi bölgesi, 500’e yakın sanayi kuruluşu ile birlikte büyümeye, gelişmeye, bölgemize, ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Bizler Çerkezköy’ümüz büyüsün, Tekirdağ’ımız büyüsün, ülkemiz büyüsün istiyoruz. Ancak bu büyüme sonrasında 20-50 yıl sonra nerede olacağız, nasıl olacağız? Nasıl bir Çerkezköy ve Tekirdağ’da olacağımızı düşünerek, planlayarak, hedeflerimizi belirleyerek büyümek istiyoruz” dedi.

ÇOSB ÖRNEK OLSUN

Bugün Tekirdağ genelinde yeni sanayi alanları talepleri ile karşılaşıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “1990’lı yıllardan beri Çerkezköy sanayisi katma değerini arttırarak büyüyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim anlayışı Çerkezköy ve Tekirdağ’a katma değerler sağladı. Biz Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi örnek alınarak Tekirdağ’ımıza katma değerler sağlansın istiyoruz. Bizler bu bakış açısı ile Tekirdağ’ın sanayi yüzü Çerkezköy’ün İstanbul’un arka bahçesi olmadan 20 yıl, 50 yıl sonraki geleceği planlayarak Çerkezköy’ün gelişmesini, büyümesini istiyoruz. İnanıyorum ve istiyorum ki burada bulunan tüm misafirlerimiz böyle bir gelişmeden ve büyümeden yanalar. Bu büyümeye bugüne kadar katma değer sağlayan, destekleyen herkese, kıymetli Milletvekillerimize, Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

YASAL DÜZENLEME BİRAN ÖNCE YAPILSIN

Konuşmasının son bölümünde Çerkezköy ve Tekirdağ’ın her yıl uğradığı vergi gelirlerindeki kaybına dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün Tekirdağ sanayi kuruluşları burada ama bağlı oldukları vergi daireleri başka yerde olduğu için ciddi bir gelir kaybı yaşıyor. Bizler Tekirdağ’da üretilen, burada istihdam edilen, buranın insanları olarak buranın katma değerinin bu ilin sınırları içerisinde kalması gerektiğini ifade etmiştim. Geçtiğimiz yıl yaptığımız konuşmadan sonra bir çalışmanın olduğu söylenmişti. Umut ediyorum, talep ediyorum, istirham ediyorum ki bu çalışma bir an önce neticelenir ve Tekirdağ’da kazanılan katma değer bu topraklara hizmet olarak döner” açıklamasını yaptı.

HAYIRLI OLSUN

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’na katkılarından dolayı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile katılan sanayi kuruluşları ve KOBİ’lere, açılışa teşrif eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına teşekkür eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Fuarımızın Çerkezköy’ümüze, Tekirdağımıza, bölgemize, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi ve sanayi kuruluşları ile KOBİ’lerin stantları gezildi.

Marmara Ereglinin Sesi

Recent Posts

YEŞİLAY HAFTASI DOLU DOLU GEÇTİ

Yeşilay Haftası dolu dolu geçti 1 – 7 Mart tarihlerinde kutlanan Yeşilay Haftası, bu yılda…

2 ay ago

ATAMIZI ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM

ATAMIZI ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Süleymanpaşa ilkokulunda gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü anma…

6 ay ago

Yazar Şafak Layiç’in yeni kitabı etkili iletişime yeni bir bakış açısı kazandırıyor

İNSANLARI RENKLERLE (KOLAYCA) TANIMAK, OKUYUCULARLA BULUŞTU Eğitmen ve Yazar Şafak Layiç, “İnsanları Renklerle (Kolayca) Tanımak”…

7 ay ago

ÇERKEZKÖY 7. ENDÜSTRİYEL FUARI AÇILDI

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı…

8 ay ago

MARMARAEREĞLİSİ’NDE SÜNNET ŞÖLENİ DÜZENLENDİ

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin düzenlediği sünnet şöleni coşku içinde gerçekleşti. Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 35 çocuk,…

8 ay ago

Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı Kitapseverleri Ağırlıyor

11. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle açılış programı gerçekleştirildi. 8-17 Eylül…

8 ay ago